Askø Strandvig Grundejerforening og Askø Strandvig Vandværk
REFA - værd at vide

På denne side kan du finde oplysninger om REFA's regulativer med mere.

Nye regler for affaldssortering, som er trådt i kraft kan du læse her

Afhentning af affald er en aftale mellem den enkelte grundejer og REFA, hvor vi alle har købt os til en serviceydelse med tømning af affaldsbeholdere 26 eller 34 gange om året.

ASG bestyrelse kan og vil ikke blande sig i den aftale, men vi vil gerne være talerør for begge parter, og opfordrer hermed til, at man besøger REFA's hjemmeside  - refa.dk, gennemlæser Lolland Kommunes ”Regulativ for Husholdningsaffald”, samt iagttager regler vedrørende "Beskæring af træer og buske mod vej" (findes i nedenstående links).

I vinterhalvåret (31.oktober til 1. april) er der en stiltiende aftale om, at skraldebilen ikke kører på stikvejene, da den ellers ødelægger de bløde veje, og risikerer at sidde fast. Hvis man insisterer på at få afhentet ved matriklen hele året rundt, skal man kontakte REFA, og desuden sørge for, at stikvejen er i ordentlig stand.

Selvbetjening på REFA's hjemmeside
REFA har en rigtig god selvbetjeningshjemmeside, hvor du får god hjælp til en bedre oplevelse.
- Hvis man ikke har fået tømt affald som forventet, kan det anmeldes her.
- Du kan bestille afhentning af storskrald, når du er logget på selvbetjeningsløsningen og har indtastet din adresse i sommerhusområdet - Refa har info om storskrald her.

I forbindelse med sortering af skrald - kan du med stor fordel installere REFA's "Perfect Waste" App på din telefon​. Appen ser således ud:

Når du har installeret Appen, skal du indtaste din adresse når du aktiverer Appen.
Hvis du vil have notifikationer på din telefon om næste forventede tømning af beholder, går du ned i menulinien og finde tre prikker ... 
Når du klikker på de ... kommer du ind i indstillinger for Appen. Gå i punkt 4 - Beskedindstillinger, og kontroller at alle notifikationer er tilvalgt.
Vil du kontrollere at det virker, kan du trykke på linket "Fejlmeld her" og klikke på "Check tilladelser" og klik på "Tilmeld igen".

OBS: Hvis man har sommerhus på sin grund, SKAL man være tilmeldt affaldsordningen!

Regler vedr. "Beskæring af træer og buske mod vej" - Læs her

Regulativ for husholdningsaffald - Lolland Kommune - Læs her

Sidst opdateret:  01.11.2023